Olipas melkoinen sanahirviö: tonnikalapinaattiperunasoselaatikko... mutta ei nimi ruokaa pahenna! Hyvää tämä on.

Ruuan laitossa käytin parasta kikkaa, minkä olen pitkään aikaan oppinut. Livillä kokkaa aina viikonloppuna se nainen, joka tekee 30minuutin ruokia ja se näytti, miten pakastepinaatistakin saa ihan hyvää. Eli, sulatetaan pinaatti mikrossa aivan sulaksi ja laitetaan se puhtaan keittiöpyyhkeen tai harson päälle.


Ja sitten tehdään nyytti


Ja tätä nyyttiä puristellaan niin, että kaikki sulamisvesi valuu pyyhkeen läpi lavuaariin. Ja lopputulos on lähes kuivaa pinaattia. Ainakaan siinä ei ole suurin osa vettä.


Tähän ei kannata käyttää sitä perintöpyyhettä, koska vihreä väri ei lähde pyyhkeestä ainakaan 60 asteen pesussa!

Tänään oli kylmä päivä ja minä liikkeellä fillarilla, joten ruoka oli taiottava siitä, mitä kaapista löytyy. Päädyin tonnikalaperunasoselaatikkoon ja jotta jotta sillä olisi jonkinlaista ravintoarvoakin, täydensin perunasosetta pinaatilla. Ja lisäksi tarjosin porkkanaraastetta.


TONNIKALA-PERUNASOSE-PINAATTILAATIKKO, 6-8:lle

1kg perunoita

maitoa soseutukseen

suolaa maun mukaan, n 2tl

150g pakastepinaattia

2 tlk tonnikalaa paloina öljyssä

Valmista perunasose ja lisää sen joukkoon pinaatti.

Laita uunivuokaan alimmaiseksi valutettu tonnikala ja sen päälle pinaattiperunasose. Laitan uuniin 220 asteeseen n. 30 minuutiksi.