Tulipas hyvää! Siitä kanacurrysta nimittäin.

Lähikaupassa sain aikani kierrellä hyllyjä ennen kuin kaikki tarpeellinen löytyi. Meillä on tähän saakka keitelty ihan sellaisia supisuomalaisia ruokia, kuten jauhelihakastiketta, spaghettia, marinoitua kanaa riisillä, nakkisoppaa... joten eipä kaapista löytynyt kurkumaa, kanelitankoja, garam masalaa ym eksoottisempia mausteita! Vihreän kardemumman palko jäi löytymättä, enkä viitsinyt kauppiasta kiusata kysymällä, josko sitä sais tilattua. Raukka on muutenkin aina helisemässä minun toiveiden kanssa... Toivottavasti seuraavalla Helsingin reissulla minulla on aikaa käydä paikallisissa liikkeissä ostoksilla, lisään tämänkin mausteen ostoslistalleni.

Curryn valmistus on helppoa, mutta aikaa vievää. Ei siis ihan arkipäivän ruokaa. Naanleivän valmistaminen on myös todella helppoa, mutta taikinan pitäisi ohjeen mukaan kohota ainakin tunnin! Eihän sellaiseen ole mahdollisuutta kuin viikonloppuna.

Curry oli maukasta, ei ollenkaan liian mausteista edes meidän perheen miespuolisten jäsenten suussa. Vaikka ruokaan tuli mm yhdeksän valkosipulin kynttä ja muita mausteita todella roimasti, niin maku oli yllättävän pehmeä. Ruuasta jäi ihana maku suuhun.

Naanleivän ohjeessa oli jokin vipa, sen mukaan kun teki, niin taikinasta tuli aivan "jankkia". Sain lisäillä nestettä useampaan otteeseen lisää, ennen kuin taikina oli sopivan pehmeää. Mutta lopputulokseen se ei tuntunut vaikuttavan, hyvää tuli!

Opetin perheen lapset käyttämään leipää lusikkana ja hauskaahan se oli.

Keskimmäinen, joka on porukan "nirsoin", sanoi, että teethän tätä joskus toistekin! Se oli paras kiitos ruuasta.

Ohjeet ovat Anjum Anadin kirjasta Anjumin helpot intialaiset.

Kanacurry, 6-8 annosta

4 rkl kasviöljyä

7 mausteneilikkaa

3 kanelitankoa

7 vihreää kardemumman palkoa

2 pienhköa sipulia luorittuna hienonnettuna

3 rkl tuoretta inkivääriä hienonnettuna

25g valkosipulia (=n. 9 suurta kynttä)

suolaa

1tl kurkumaa

1tl punaista chilijauhetta

2 vajaata rkl jauhettua korianteria

4 keskikokoista tomaattia soseusettuna

900g kanaa

700ml vettä

1tl garam masalaa

kourallinen tuoreita korianterin lehtiä

Kuumenna öljy suuressa paistinpannussa. Lisää kokonaiset mausteet ja paahda n 20 s, kunnes niistä lähtee hyvä tuoksu. Lisää sipuli ja paista keskilämmöllä kunnes sipulit ovat kullanruskeita.

Sekoita joukkoon inkivääri ja valkosipuli ja paista vielä 40s. Lisää sitten suola ja jauhetut mausteet ja sekoittele hetki. Kaada pannulle tomaatit ja kypsennä keskilämmöllä n. 10 min, kunnes neste on haihtunut ja öljy erottuu kuivan masalan reunoilta.

Lisää kana ja ruskista melko kuumalla pannulla 3-4 min. Lisää pannuun vettä niin paljon, että se peittää kanapalat melkein kokonaan.. Kiehauta ja anna kanan kypsyä miedolla lämmöllä kypsäksi.

Sekoita ruokaan garam masala ja tuore korianteri vasta juuri ennen tarjoilua.

Naanleipä, 5 annosta

250g venhäjauhoja

2tl sokeria

½tl suolaa

½tl leivinjauhetta

110-130ml maitoa

2rkl kasviöljyä

voisulaa voiteluun

Sekoita kuivat aineet keskenään, samoin maito ja öljy. Laita jauhot kulhoon ja tee keskelle kolo, johon kaadat nesteen. Sekoita ainekset pikkuhiljaa keskenään sekaisin ja vaivaa taikinaa kunnolla. Anna kohota vähintään tunti.

Paista uunissa grillivastusten alla mahdollisimman kuumalla. Laita leivät kuumalle pellille ja laita sitten pelti uuniin ylös aivan grillivastusten alle. Paista n. 1-2 minuuttia. Voitele kuumat leivät voisulalla ja tarjoile lämpimänä.